Zanimljivo

Najplaćeniji glumci 2020 godine: Dwayne Johnson ponovo broj 1

Dwayne “The Rock” Johnson osvojio je titulu najplaćenijeg svjetskog glumca drugu godinu zaredom.

Između juna 2019. i juna 2020. Johnson je stekao 87,5 miliona dolara, zaradivši samo 23,5 miliona dolara od glavne uloge u predstojećem Netflixovom filmu “Red Notice”, navodi Forbes . Uz to, Johnson je postigao novčani uspjeh sa svojom linijom odjeće Under Armour, Project Rock.

Međutim, ovo je blagi pad u odnosu na 2019. godinu, tokom koje je Johnson kući donio 89,4 miliona dolara od glume u “Jumanji: The Next Level”, između ostalih projekata. Johnson je prvi na vrhu liste 2016. godine, a zarada je iznosila 64,5 miliona dolara.

Odmah iza Johnsona je njegov suigrač “Red Notice” Ryan Reynolds sa 71,5 miliona dolara. Reynoldsu je za film plaćeno 20 miliona dolara, uz još 20 miliona dolara od Netflixa za “Six Underground”. Treći Netflixov film u kojem glumi Reynolds također je u izradi, donoseći još jednu pozamašnu platu.

Još jedan miljenik Netflixa, Mark Wahlberg, zauzeo je treće mjesto sa 58 miliona dolara. Zarađuje od akcijske komedije “Povjerljivi spenser”, kao i od produkcijskih uloga u dokumentarnim filmovima poput “McMillions” i “Wahl Street”.

Ben Affleck slijedi s 55 miliona dolara zarade od povratka na veliko platno u filmovima “The Way Back” i “The Last Thing He Wanted”.

Na peto mjesto dolazi Vin Diesel, koji je i dalje zaradio 54 miliona dolara, uprkos tome što je datum izlaska “Fast and Furious 9” pomaknut. Njegova produkcijska uloga u Netflixovom animiranom izdanju, “Fast and Furious Spy Races”, održala je novčanik toplim.

Top deset zaokružuju zvijezda iz Bollywooda Akshay Kumar, tvorac “Hamiltona” Lin-Manuel Miranda, Will Smith , Adam Sandler i Jackie Chan. Zajedno, ovih 10 glumaca plaćeno je preko 545 miliona dolara.

Iako Forbesova lista najplaćenijih glumica u 2020. godini još nije objavljena, zarada deset najboljih glumica na prošlogodišnjoj listi iznosila je samo 314,6 miliona dolara.

Ispod pronađite deset najplaćenijih glumaca 2020:

  1. Dwayne Johnson – 87,5 miliona dolara
  2. Ryan Reynolds – 71,5 miliona dolara
  3. Mark Wahlberg – 58 miliona dolara
  4. Ben Affleck – 55 miliona dolara
  5. Vin Diesel – 54 miliona dolara
  6. Akshay Kumar – 48,5 miliona dolara
  7. Lin-Manuel Miranda – 45,5 miliona dolara
  8. Will Smith – 44,5 miliona dolara
  9. Adam Sandler – 41 milion dolara
  10. Jackie Chan – 40 miliona dolara

Senid A

Freelance grafički i web dizajner sa mnogo klijenata širom svijeta, zaljubljen u web tehnologije, dizajn, biznis i marketing.

Slične objave

Back to top button