Politika privatnosti

Na digitalbalkan.com, koji je dostupan sa digitalbalkan.com, jedan od naših glavnih prioriteta je privatnost naših posjetitelja. Ovaj dokument o politici privatnosti sadrži vrste podataka koje prikuplja i bilježi digitalbalkan.com i kako ih koristimo.

Ako imate dodatna pitanja ili vam je potrebno više informacija o našim Pravilima o privatnosti, ne ustručavajte se kontaktirati nas.

Ova Pravila o privatnosti odnose se samo na naše mrežne aktivnosti i vrijede za posjetitelje naše web stranice s obzirom na informacije koje su podijelili i / ili prikupljali na digitalbalkan.com. Ovo pravilo se ne odnosi na bilo koje informacije prikupljene izvan mreže ili preko kanala koji nisu ove veb stranice.

Saglasnost

Korištenjem naše web stranice, ovim se slažete s našim Pravilima o privatnosti i prihvaćate njegove uvjete.

Informacije koje prikupljamo

Osobni podaci koje ste tražili da pružite i razlozi zašto se od njih traži da vam to saopštite, bit će vam jasni u trenutku u kojem vas molimo da navedete svoje osobne podatke.

Ako nas direktno kontaktirate, možda ćemo dobiti dodatne informacije o vama, kao što su vaše ime, adresa e-pošte, telefonski broj, sadržaj poruke i / ili privitke koje nam možete poslati i sve druge podatke koje odlučite da navedete.

Kada se registrirate za račun, možemo tražiti vaše kontakt podatke, uključujući predmete kao što su ime, ime kompanije, adresa, adresa e-pošte i telefonski broj.

Kako koristimo vaše podatke

Informacije koje prikupljamo koristimo na različite načine, uključujući za:

  • Pružajte, upravljajte i održavajte našu web stranicu
  • Poboljšajte, personalizirajte i proširite našu web lokaciju
  • Shvatite i analizirate kako koristite našu web stranicu
  • Razvijajte nove proizvode, usluge, funkcije i funkcionalnosti
  • Komuniciramo s vama bilo direktno ili putem nekog od naših partnera, uključujući službu za korisnike, kako bismo vam pružili ažuriranja i druge informacije koje se odnose na web stranicu, kao i za marketinške i promotivne svrhe
  • Pošaljite vam e-poštu
  • Pronađite i sprečite prevaru

Datoteke dnevnika

digitalbalkan.com slijedi standardni postupak upotrebe datoteka dnevnika. Ove datoteke evidentiraju posjetitelje kada posjećuju web lokacije. Sve hosting kompanije rade to i dio su usluga analitike hostinga. Podaci prikupljeni datotekama dnevnika uključuju adrese internetskog protokola (IP), vrstu preglednika, dobavljača internetskih usluga (ISP), žig datuma i vremena, stranice upućivanja / izlaska i eventualno broj klikova. Nisu povezane s bilo kojom informacijom koja se može osobno identificirati. Svrha informacija je analiza trendova, administriranje web mjesta, praćenje kretanja korisnika na web stranici i prikupljanje demografskih podataka.

Kolačići i veb svetioni

Kao i svaka druga web lokacija, digitalbalkan.com koristi ‘cookie’. Ovi kolačići koriste se za pohranu podataka uključujući preferencije posjetitelja i stranice na web mjestu kojima je posjetitelj pristupio ili posjetio. Te se informacije koriste za optimiziranje korisničkog iskustva prilagođavanjem sadržaja naših web stranica na temelju vrste pretraživača i / ili drugih informacija.

Za općenitije informacije o kolačićima, molimo pročitajte  „Šta su kolačići“ .

Google DoubleClick DART kolačić

Google je jedan od trećih dobavljača na našoj web stranici. Koristi i kolačiće, poznate kao DART kolačići za posluživanje oglasa posjetiteljima naših stranica na temelju njihove posjete www.website.com i drugim web lokacijama na Internetu. Međutim, posjetitelji mogu odlučiti da odbiju upotrebu DART kolačića posjećivanjem pravila o privatnosti za oglasne i sadržajnu mrežu na sljedećem URL-u –  https://policies.google.com/technologies/ads

Naši partneri za oglašavanje

Neki od oglašavača na našoj web stranici mogu koristiti kolačiće i web-znakove. Naši partneri za oglašavanje navedeni su u nastavku. Svaki od naših oglašavačkih partnera ima svoju Politiku privatnosti za svoja pravila o korisničkim podacima. Da bismo olakšali pristup, hipervezu smo dolje donijeli na njihovim Pravilima o privatnosti.

Pravila o privatnosti oglašavačkih partnera

Možete pogledati ovu listu da biste pronašli Pravila o privatnosti za svakog od oglašavačkih partnera digitalbalkan.com.

Oglasni poslužitelji ili oglasne mreže trećih strana koriste tehnologije poput kolačića, JavaScript ili web Beacon koji se koriste u svojim oglasima i vezama koje se pojavljuju na digitalbalkan.com, a koje se šalju izravno na preglednik korisnika. Oni automatski primaju vašu IP adresu kada se to dogodi. Ove se tehnologije koriste za mjerenje učinkovitosti njihovih reklamnih kampanja i / ili za personaliziranje reklamnog sadržaja koji vidite na web stranicama koje posjetite.

Imajte na umu da digitalbalkan.com nema pristup ili nadzor nad ovim kolačićima koji koriste treći oglašivači.

Pravila o privatnosti trećih strana

Politika privatnosti digitalbalkan.com ne odnosi se na ostale oglašavače ili web stranice. Stoga vam savjetujemo da se za detaljnije informacije konzultirate sa odgovarajućim Pravilima o privatnosti ovih trećih oglašavačkih poslužitelja. To može uključivati ​​njihovu praksu i uputstva o tome kako da odustanete od određenih opcija.

Možete odabrati da onemogućite kolačiće putem vaših pojedinačnih opcija pretraživača. Da biste saznali detaljnije informacije o upravljanju kolačićima s određenim web preglednicima, možete ih pronaći na odgovarajućim web lokacijama preglednika.

Prava o privatnosti CCPA (ne prodajte moje lične podatke)

Na osnovu CCPA, između ostalih prava, kalifornijski potrošači imaju pravo na:

Zatražite da tvrtka koja prikuplja lične podatke potrošača otkriva kategorije i specifične dijelove osobnih podataka koje je poduzeće prikupilo o potrošačima.

Zatražite da tvrtka izbriše sve osobne podatke o potrošaču koje je poduzeće prikupilo.

Zatražite da tvrtka koja prodaje lične podatke potrošača, a ne da prodaje osobne podatke potrošača.

Ako podnesete zahtjev, imamo vam mjesec dana da vam odgovorimo. Ako želite iskoristiti bilo koje od ovih prava, obratite nam se.

Prava na zaštitu podataka GDPR

Željeli bismo osigurati da ste u potpunosti svjesni svih svojih prava na zaštitu podataka. Svaki korisnik ima pravo na sljedeće:

Pravo na pristup – Imate pravo da tražite kopije vaših ličnih podataka. Možemo vam naplatiti malu naknadu za ovu uslugu.

Pravo na ispravku – imate pravo tražiti da ispravimo bilo koje podatke za koje smatrate da su netačni. Također imate pravo tražiti da ispunimo informacije za koje smatrate da su nepotpune.

Pravo na brisanje – Imate pravo da zatražite da mi obrišemo vaše lične podatke, pod određenim uslovima.

Pravo na ograničavanje obrade – Imate pravo da zatražite da ograničavamo obradu vaših ličnih podataka, pod određenim uslovima.

Pravo na prigovor na obradu – Imate pravo prigovora na našu obradu vaših ličnih podataka, pod određenim uslovima.

Pravo na prenosivost podataka – Imate pravo tražiti da podatke koje smo prikupili prenesemo drugoj organizaciji ili direktno vama, pod određenim uvjetima.

Ako podnesete zahtjev, imamo vam mjesec dana da vam odgovorimo. Ako želite iskoristiti bilo koje od ovih prava, obratite nam se.

Informacije o djeci

Drugi dio našeg prioriteta je dodavanje zaštite djeci dok koriste internet. Ohrabrujemo roditelje i staratelje da promatraju, sudjeluju u i / ili nadgledaju i vode svoje mrežne aktivnosti.

digitalbalkan.com svjesno ne prikuplja nikakve lične podatke od djece mlađe od 13 godina. Ako mislite da je vaše dijete dalo takve informacije na našoj web stranici, toplo vas ohrabrujemo da nas odmah kontaktirate i učinit ćemo sve da to odmah uklonite takve podatke iz naše evidencije.