Politika privatnosti

Datum stupanja na snagu: 08-02-2021


Vaša privatnost nam je važna


Politika Digitalbalkan-a je poštivanje vaše privatnosti u vezi sa bilo kojim informacijama koje možemo prikupiti tijekom rada na našoj web stranici. Ova Politika privatnosti odnosi se na www.digitalbalkan.com (u daljem tekstu: „mi“, „mi“ ili „www.digitalbalkan.com“).

Poštujemo vašu privatnost i zalažemo se za zaštitu podataka koji otkrivaju identitet koje nam možete pružiti putem web stranice. Usvojili smo ovu politiku privatnosti („Politika privatnosti“) kako bismo objasnili koje se informacije mogu prikupljati na našoj web lokaciji, kako ih koristimo i pod kojim okolnostima možemo otkriti podatke trećim stranama. Ova Politika privatnosti odnosi se samo na informacije koje prikupljamo putem web stranice i ne odnosi se na naše prikupljanje podataka iz drugih izvora.

Ova Politika privatnosti, zajedno sa Uslovima usluge objavljenim na našoj veb lokaciji, utvrđuje opšta pravila i politike koja regulišu vašu upotrebu naše veb stranice. Ovisno o vašim aktivnostima prilikom posjeta našoj web stranici, možda ćete morati da pristanete na dodatne uslove usluge.


Sadržaj


Kliknite dolje da biste prešli na bilo koji odjeljak ove politike privatnosti

 1. Posjetitelji web stranice
 2. Lične informacije
 3. Sigurnost
 4. Reklame
 5. Veze do eksternih web lokacija
 6. Zbirna statistika
 7. Otkrivanje povezanosti
 8. Kolačići
 9. E-trgovina
 10. Promjene politike privatnosti
 11. Informacije za kontakt i kredit

1. Posjetitelji web stranice

Kao i većina operatora web lokacija, Digitalbalkan prikuplja informacije koje ne otkrivaju ličnost one vrste koje web pregledači i serveri obično čine dostupnim, kao što su tip pregledača, jezik, lokacija koja upućuje i datum i vrijeme svakog zahtjeva posjetitelja. Svrha Digitalbalkana u prikupljanju podataka koji ne mogu lično identificirati je da bolje razumije kako posjetitelji Digitalbalkana koriste njegovu web stranicu.

Povremeno, Digitalbalkan može objaviti informacije koje ne identificiraju u cjelini, npr. Objavljivanjem izvještaja o trendovima u korištenju svoje web stranice.

Digitalbalkan takođe prikuplja potencijalno lične podatke poput adresa Internet protokola (IP) za prijavljene korisnike i za korisnike koji ostavljaju komentare na https://www.digitalbalkan.com blogovima. Digitalbalkan otkriva prijavljene korisničke i komentatorske IP adrese samo pod istim okolnostima u kojima koristi i otkriva lične podatke kao što je opisano u nastavku.

2. Lične informacije

Određeni posjetioci web lokacija Digitalbalkan odlučuju se za interakciju s Digitalbalkanom na načine koji zahtijevaju da Digitalbalkan prikuplja lične podatke. Količina i vrsta informacija koje Digitalbalkan prikuplja ovisi o prirodi interakcije. Na primjer, molimo posjetitelje koji ostave komentar na https://www.digitalbalkan.com da navedu korisničko ime i adresu e-pošte.

3. Sigurnost

Sigurnost vaših ličnih podataka nam je važna, ali imajte na umu da nijedan način prijenosa putem Interneta ili način elektroničkog skladištenja nisu 100% sigurni. Iako se trudimo da koristimo komercijalno prihvatljiva sredstva za zaštitu vaših ličnih podataka, ne možemo garantovati njegovu apsolutnu sigurnost.

4. Reklame

Oglase koji se pojavljuju na našoj web stranici korisnici mogu isporučivati ​​partneri za oglašavanje koji mogu postaviti kolačiće. Ovi kolačići omogućavaju poslužitelju oglasa da prepozna vaš računar svaki put kada vam pošalje oglas na mreži za prikupljanje podataka o vama ili drugima koji koriste vaše računalo.

Ove informacije omogućavaju oglasnim mrežama da, između ostalog, isporučuju ciljane oglase za koje smatraju da će vas najviše zanimati. Ova Politika privatnosti pokriva upotrebu kolačića od strane Digitalbalkan i ne obuhvaća upotrebu kolačića od strane bilo kojeg oglašivača.

5. Veze do eksternih web lokacija

Naša usluga može sadržavati veze do vanjskih web lokacija kojima ne upravljamo mi. Ako kliknete na vezu treće strane, bit ćete preusmjereni na web mjesto te treće strane. Preporučujemo vam da pregledate Politiku privatnosti i uvjete pružanja usluge svake web stranice koju posjetite.
Nemamo kontrolu i ne preuzimamo nikakvu odgovornost za sadržaj, politike privatnosti ili prakse bilo kojih web lokacija, proizvoda ili usluga trećih strana.

6. Zbirna statistika

Digitalbalkan može prikupljati statistiku o ponašanju posjetitelja svoje web stranice. Digitalbalkan može javno prikazati ove podatke ili ih pružiti drugima. Međutim, Digitalbalkan ne otkriva vaše lične podatke.

7. Otkrivanje povezanosti

Ova web stranica koristi povezane veze i zarađuje proviziju od određenih veza. To ne utječe na vašu kupovinu ili cijenu koju možete platiti.

8. Kolačići

Da bi obogatio i usavršio vaše internetsko iskustvo, Digitalbalkan koristi “kolačiće”, slične tehnologije i usluge koje pružaju drugi za prikazivanje personaliziranog sadržaja, odgovarajuće oglašavanje i pohranjivanje vaših želja na vašem računaru.

Kolačić je niz informacija koje web lokacija pohranjuje na računaru posjetitelja i koje pregledač posjetitelja pruža web lokaciji svaki put kada se posjetitelj vrati.

Digitalbalkan koristi kolačiće kako bi pomogao Digitalbalkanu da identifikuje i prati posjetitelje, njihovu upotrebu https://www.digitalbalkan.com i postavke pristupa njihovim web lokacijama.

Posjetitelji Digitalbalkan-a koji ne žele da kolačići budu smješteni na njihovim računalima trebaju postaviti svoje preglednike da odbijaju kolačiće prije korištenja web lokacija Digitalbalkan, s nedostatkom da određene značajke web mjesta Digitalbalkan možda neće ispravno funkcionirati bez pomoći kolačića.

Nastavljajući kretanje našom web stranicom bez promjene postavki kolačića, ovim potvrđujete i pristajete na upotrebu Digitalbalkan-ovih kolačića.

9. E-trgovina

Oni koji se uključuju u transakcije s Digitalbalkanom – kupujući usluge ili proizvode Digitalbalkana, mole se da pruže dodatne informacije, uključujući po potrebi lične i finansijske podatke potrebne za obradu tih transakcija. U svakom slučaju, Digitalbalkan prikuplja takve informacije samo onoliko koliko je potrebno ili prikladno da bi se ispunila svrha posjetiteljeve interakcije s Digitalbalkanom.

Digitalbalkan ne otkriva lične podatke osim onih koji su opisani u nastavku. A posjetitelji uvijek mogu odbiti pružiti podatke koji identificiraju osobno, uz napomenu da ih to može spriječiti da se uključe u određene aktivnosti povezane s web stranicama.

10. Promjene politike privatnosti

Iako će većina promjena vjerovatno biti manjih, Digitalbalkan s vremena na vrijeme može promijeniti svoje Politike privatnosti i prema vlastitom nahođenju Digitalbalkana. Digitalbalkan potiče posjetitelje da često provjeravaju ovu stranicu zbog bilo kakvih promjena u svojoj politici privatnosti. Vaša nastavak korištenja ove stranice nakon bilo koje promjene ove Politike privatnosti predstavljat će prihvaćanje takve promjene.

11. Kontakt informacije i kredit

Ova politika privatnosti kreirana je na generatoru politike privatnosti privacyterms.io. Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi s našom Politikom privatnosti, kontaktirajte nas putem e-pošte: contact@digitalbalkan.com ili kontakt forme.

Back to top button