PC & Gaming

Kako slati velike datoteke putem Interneta

Jeste li ikada pokušali nekome poslati datoteku e-poštom, samo da bi vam poštanska služba rekla da je prevelika? To je frustrirajući, ali čest problem. Većina usluga e-pošte i softvera ograničavaju veličinu privitaka datoteka. Na primjer, Gmail i Yahoo ograničavaju veličinu priloženih datoteka na 25 MB, tako da videozapis od 100 MB ne prolazi. E-pošta nije vaš jedini izbor; mnoge samostalne usluge mogu preuzeti posao. Evo nekoliko načina na koje možete slati velike datoteke putem Interneta.

Spremite datoteke online

Jedno jednostavno rješenje je prenijeti datoteku u uslugu skladištenja u oblaku (cloud) kako bi druga osoba zatim pristupila i preuzela sa svog uređaja.

Besplatni cloud servisi za pohranu (cloud storage)

  • Box (10 GB)
  • Dropbox (2 GB)
  • Google Drive (15 GB)
  • iCloud (5 GB)

OneDrive

OneDrive (5 GB) nude prostor za pohranu koji može riješiti vaš problem. Međutim, ove usluge također imaju ograničenja za prijenos, pa ćete možda trebati nadograditi na plaćeni plan, ovisno o vašim potrebama.

Gmail

Gmail ograničava priložene datoteke na 25 MB; sve što se automatski stavlja u Google Drive . To možete učiniti tako da otvorite novu e-poštu i priložite datoteku. Ako je prevelik, Google će generirati vezu do njega na Google disku.
Nakon što pokušate poslati e-poštu, od vas će se tražiti da svom primaocu omogućite pristup datoteci. Datoteka je prema zadanim postavkama dostupna samo za pregled. Možete omogućiti osobi da pregleda ili uredi datoteku, ali za izvršenje bilo koje radnje trebat će joj Google račun.
Jednom kada se odluče za dozvole, pošaljite e-poštu primatelju i osoba može kliknuti vezu za prikaz datoteke na Google disku. Google vas može ograničiti na 15 GB za besplatni nivo Google diska, ali bilo koji plaćeni paket omogućit će vam prijenos do 750 GB dnevno (iako će datoteke veće od ove i dalje prolaziti), s ukupnim ograničenjem od 5 TB.

Yahoo mail

Yahoo Mail može učiniti isto, ali to je manje korisna opcija. Ako pokušate poslati veliku datoteku putem Yahoo-a, upozorit će vas da datoteku spremite na Google Drive ili Dropbox . Izaberite željenu uslugu, a zatim ručno prenesite datoteku na uslugu.
Zatim se vratite na e-poštu, kliknite Prilog datoteke i odaberite Dijeljenje datoteka s Google diska ili Dijeljenje datoteka s Dropboxa. Odaberite datoteku i ona će se prikazati kao prilog vašoj e-pošti. Jednom kad je poslan, primatelj može kliknuti prilog datoteke da bi ga pogledao na Google disku ili Dropboxu.
Outlook vam omogućava da priložite datoteku veličine do 33 MB. Ako pokušate poslati nešto veće, Outlook će zatražiti da datoteku prenesete i podijelite putem OneDrive-a. Odaberite tu opciju, a zatim sastavite i pošaljite poruku. Primalac zatim može otvoriti i pregledati datoteku iz vašeg OneDrive prostora.

Koristite web lokaciju za prijenos datoteka

Umjesto da se oslanjate na e-poštu, možete se obratiti web lokaciji za prijenos datoteka treće strane. Samo prenesite datoteku koju želite poslati i unesite svoje ime i adresu e-pošte zajedno sa imenom i adresom primatelja. Na web lokaciji se datoteka nalazi na mreži i primatelju šalje vezu za preuzimanje. Koliko datoteka može biti velika? To ovisi o usluzi i o tome što ste spremni platiti.

DropSend

DropSend vam omogućava da sastavite e-poštu primaocu i priložite datoteku koju želite poslati. Vaš primatelj prima e-poštu s vezom do datoteke da bi je pogledao ili preuzeo. DropSend nudi tri lična plana, a svi zahtijevaju plaćenu pretplatu. Za 5 dolara mjesečno, osnovni plan daje vam 10 GB internetske pohrane s do 25 slanja mjesečno. Za 9 dolara mjesečno, Standardni plan nudi 25 GB prostora za pohranu s čak 50 slanja mjesečno s ostalim bonus funkcijama. Profesionalni plan za 19 dolara mjesečno daje vam 25 GB prostora za pohranu s neograničenim brojem slanja svakog mjeseca i mnoštvom naprednih funkcija.

Filemail

Filemail je brz i jednostavan. Ispunite obrazac e-pošte sa adresom i odredištem, sastavite poruku, priložite datoteke i pošaljite poruku. Vaš primatelj zatim prima vezu do datoteke za preuzimanje ili gledanje na mreži. Besplatna opcija omogućava datoteke veličine do 5 GB, Filemail Pro paket od 10 USD mjesečno podržava veličine od 25 GB, a Business Plan od 15 USD mjesečno obrađuje neograničene veličine datoteka.

WeTransfer

WeTransfer je korisna usluga, koju su mnogi već vjerojatno koristili. Samo odaberite datoteku koju želite poslati sa računara, a zatim dodajte adrese e-pošte i sastavite poruku. Kliknite gumb Prijenos da biste datoteku poslali primatelju. Besplatni WeTransfer račun omogućava datoteke veličine do 2 GB. Ne trebate kreirati račun, ali gosti za svaki prijenos moraju unijeti verificirani kod putem e-pošte. Za 12 dolara mjesečno, WeTransfer Pro račun omogućava datoteke veličine do 20 GB, kao i druge pogodnosti.

Senid A

Freelance grafički i web dizajner sa mnogo klijenata širom svijeta, zaljubljen u web tehnologije, dizajn, biznis i marketing.

Slične objave

Također pogledajte
Close
Back to top button