Savjeti
Trending

Kako da izgledate dobro na video pozivima

Bilo da ste na Zoom sastancima s kolegama ili na virtualnim koktel zabavama s prijateljima , slijedite ove korake kako biste mogli provesti više vremena usredotočujući se na druge i ne tjeskobno provjeravajući kako izgledate na kameri.

Neka bude dobro svjetlo

Pronalaženje dobrog svjetla je neophodno. Sjene koje padaju na vaše lice istaknut će znakove da niste spavali, a mrak će zakloniti vaše najbolje crte lica. Ili se okrenite prema prozoru obasjanom suncem ili postavite svjetlo direktno iza laptopa, telefona ili tableta.

A mali autoportret svjetlo koji možete prikvačiti za uređaje ili autoportret svetlo koje drži telefon u isto vrijeme može riješiti vaše probleme rasvjeta.

Visina kamere

Bez obzira koristite li računar ili mobilni uređaj, želite da njegova kamera bude u razini očiju. To znači da ćete možda morati poroti namjestiti postavke, poput hrpe knjiga na vrhu stola ili stepeništa postavljenog na stol.

Ako ga još nemate, možda je vrijeme da nabavite postolje podesive visine za prijenosne računare , telefone i tablete. Ili ako telefon uglavnom koristite za pozive i konferencije, nabavite stativ koji se može pričvrstiti na razne površine.

Pozadina

U video pozivu želite da fokus bude na vama, pa odaberite mjesto bez pretrpane pozadine. Uključite kameru prije poziva da vidite što se snima i napravite prilagodbe kako biste bili sigurni da je vaše kadriranje dobro.
U Zoom-u možete potpuno promijeniti pozadinu. Postoji mnogo pozadina koje možete birati na mreži ili možete stvoriti svoje.

Na računaru idite na Zumiranje u pregledaču. Odaberite Upravljanje sobama> Zumiranje soba . Odaberite Uredi za sobu, pod ili lokaciju, a zatim na kartici Postavke sobe idite na Postavljanje sobe. Pored Pozadinske slike za Zoom Rooms, kliknite Upload New Image, a zatim otvorite sliku.

Za mobilno zumiranje, tijekom video razgovora odaberite Još, a zatim Virtualna pozadina. Odaberite jednu od dostupnih pozadina ili dodirnite znak plus da biste prenijeli svoju.
To možete učiniti na Microsoft Teams i Google Meet.

Vaš omiljeni

Ne želite biti previše samosvjesni tijekom poziva, ali općenito ako malo odmaknete lice od vrata, vašoj će čeljusti dobiti zategnutiji i laskaviji izgled. A pogled malo u kameru modelan je trik za postizanje većih očiju.
Čak i ako niste redovni nositelj šminke u svom vanjskom životu (to uključuje muškarce koji čak i ne posjeduju proizvod za njegu kože), razmislite o nijansi za kožu, poput one iz Glossier ili Pixi .

Lagano uklopljen , dat će vam sjaj prirodnog izgleda.
Oni koji su navikli na svijet okrenuti se punim kozmetičkim licem, ali koji se ne žele time zamarati tijekom * gesta svugdje * svega ovoga, dobrodošli su u višenamjenske balzame ( Olio e Osso i Pixi čine dobre). Zbog njih usne i obrazi izgledaju kao da ste zapravo bili na otvorenom.

Filtriranje

Neke video platforme imaju prednost filtera.
U Zoom-u možete uključiti Touch Up My Appearance da biste dobili malo efekta mekog fokusa.

Jednom kada odaberete opciju, ona će ostati uključena za sve pozive. Na računaru idite na Postavke> Video> Video postavke . Odaberite Touch Up My Appearance (Moj dodir) pod My Video (Moj video).

U aplikaciji za mobilni uređaj idite na Postavke> Sastanci> Dodirni moj izgled .
Na FaceTimeu možete dodirnuti ikonu filtra za različite efekte tokom poziva.

Senid A

Freelance grafički i web dizajner sa mnogo klijenata širom svijeta, zaljubljen u web tehnologije, dizajn, biznis i marketing.

Slične objave

Back to top button